Hoppa till innehåll

Material

Det allra viktigaste är ändå att ha ett ärende eller en berättelse, något som bultar och bränner, porlar och kvittrar. Med det anslaget vill en ung människa också bli bättre, vassare i orden. Utan den glöden kvittar såväl avgångsbetyg som studentexamen. I värsta fall drar utbildning och lärare slut på en ung människa.

För undervisning

Genom att klicka på ”Undervisningsmaterial” kommer du till olika typer av skrivpedagogiskt material. Innehållet är fritt att använda och distribuera.

Med fördel kan hela lärarkollegier gå in för att använda enskilda eller samtliga dokument. Gemensamma ramar för skrivandet ger trygga skribenter, då lärarna har ett gemensamt språk kring texter, instruktioner och skrivuppgifter.

Undervisningsmaterial

Artiklar

Genom att klicka på ”Artiklar” hittar du olika typer av texter skrivna om och inom projektet av Annette Kronholm. Här finns också länkar till presentationer och webbinarier.

Artiklar

Medier

Genom att klicka på ”Medier” hittar du länkar där Skrivande skola medverkat på olika sätt.

Medier

Referenser och lästips

Genom att klicka på ”Referenser” hittar du en lista på centrala verk och forskningsrapporter för projektets teoretiska ramar. Listan uppdateras också med ny forskning i skriv- och genrepedagogik. Varsågod att läsa vidare på egen hand!

Referenser

 

Search